Show simple item record

dc.contributor.authorHaugrønning, Vilde
dc.contributor.authorAmilien, Virginie
dc.contributor.authorRoos, Gun
dc.date.accessioned2020-08-17T13:04:15Z
dc.date.available2020-08-17T13:04:15Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.isbn82-7063-481-6
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12199/5986
dc.description.abstractDe siste årene har antallet kvalitetsmerker for mat (KFM), som viser til særegne kvaliteter som smak og opprinnelse, økt i norske matbutikker. Disse merkene skal hjelpe forbrukere til å gjøre informerte valg når de handler mat, men legger noen i det hele tatt merke til disse kvalitetsmerkene for mat? Denne rapporten diskuterer hvordan og på hvilke måter KFM er tilstede eller fraværende i det hverdagslige matforbruket. Forskningen og arbeidet er en del av det europeiske  forskningsprosjektet Strength2Food (S2F), og analysen baserer seg på et etnografisk feltarbeid utført hos seks norske husholdninger. Analysen undersøker forskjeller mellom verdier og handling, og viser blant annet at verdier som lokal, sted og bærekraft var viktig for husholdningene, men disse verdiene ble ikke alltid manifestert i matpraksisene. Dette kan knyttes til matforbrukets komplekse natur og enkelte merker sin manglende evne til å møte denne kompleksiteten.no_NB
dc.publisherOslo: Forbruksforskningsinstituttet SIFO
dc.relation.ispartofseriesProsjektnotat nr. 8-2018
dc.subjectSIFO, PublikasjonSIFO, RapporterSIFO
dc.titleQuality labels lost in everyday food consumptionno_NB
dc.typeProsjektnotat
fagarkivet.author.linkhttps://www.oslomet.no/om/ansatt/groos/
fagarkivet.source.pagenumber77.0


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record