• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • SIFO - Consumption Research Norway
    • SIFO - Rapport
    • View Item
    •   DSpace Home
    • SIFO - Consumption Research Norway
    • SIFO - Rapport
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Opprinnelsesmerking av mat

    Thumbnail
    Abstract
    Målsettingen med denne studien er å oppnå bedre innsikt i og forståelse av forbrukerens oppfatninger og tanker om opprinnelses-merking av mat generelt og kjøtt spesielt. Spørsmålet om opprinnelsesmerking av kjøtt er aktualisert gjennom en politikk som sikter mot økt handel over landegrensene og redusert grensekontroll. Samtidig har økt turbulens på kjøttmarkedet bidratt til å sette spørsmålet på dagsorden, både her til lands og i andre land. Opprinnelsesmerking eksisterer i dag som en frivillig ordning i mange land. I Norge garanterer for eksempel merke-ordningen Godt Norsk norske råvarer. Fra og med år 2000 innfører EU et obligatorisk system med merking av storfekjøtt med opprinnelsesland. Også her til lands vil det gjennomføres en ordning med opprinnelsesmerking av storfekjøtt.
    URI
    http://hdl.handle.net/20.500.12199/5339
    Collections
    • SIFO - Rapport [243]
    Date
    1999
    Author
    Bjørkum, Ellen
    Show full item record
    file48430_rapport_3-99.pdf (4.232Mb)

    Copyright © 2020 Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
    Contact Us | Send Feedback
    Powered by KnowledgeArc
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    Statistics

    View Usage Statistics

    Copyright © 2020 Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
    Contact Us | Send Feedback
    Powered by KnowledgeArc