• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • NIBR - Norwegian Institute for Urban and Regional Research
    • NIBR-notat
    • View Item
    •   DSpace Home
    • NIBR - Norwegian Institute for Urban and Regional Research
    • NIBR-notat
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Quality labels lost in everyday food consumption

    Thumbnail
    Abstract
    De siste årene har antallet kvalitetsmerker for mat (KFM), som viser til særegne kvaliteter som smak og opprinnelse, økt i norske matbutikker. Disse merkene skal hjelpe forbrukere til å gjøre informerte valg når de handler mat, men legger noen i det hele tatt merke til disse kvalitetsmerkene for mat? Denne rapporten diskuterer hvordan og på hvilke måter KFM er tilstede eller fraværende i det hverdagslige matforbruket. Forskningen og arbeidet er en del av det europeiske  forskningsprosjektet Strength2Food (S2F), og analysen baserer seg på et etnografisk feltarbeid utført hos seks norske husholdninger. Analysen undersøker forskjeller mellom verdier og handling, og viser blant annet at verdier som lokal, sted og bærekraft var viktig for husholdningene, men disse verdiene ble ikke alltid manifestert i matpraksisene. Dette kan knyttes til matforbrukets komplekse natur og enkelte merker sin manglende evne til å møte denne kompleksiteten.
    URI
    http://hdl.handle.net/20.500.12199/3853
    Collections
    • NIBR-notat [368]
    Date
    2018
    Author
    Vilde Haugrønning
    viram
    Roos, Gun
    Show full item record
    OR 08-2018 FQS labels .pdf (5.239Mb)

    Copyright © 2020 Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
    Contact Us | Send Feedback
    Powered by KnowledgeArc
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    Statistics

    View Usage Statistics

    Copyright © 2020 Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
    Contact Us | Send Feedback
    Powered by KnowledgeArc