Search
Now showing items 1-10 of 25
Kroppsrelatert matforbruk og helse
(Oslo, SIFO<p>I: Forbrukstrender 2014</p>, 2014)
Mat og måltider for aktive eldre - en studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser
(Ås, Nofima<p>I: Nofima rapport</p>, 2013)
Tilknyttede prosjekter EldreMat- Norwegian foods optimised for an ageing population (KMB)
Fremtidens matproduksjon
(Oslo: Forbruksforskningsinstituttet SIFO, 2017)
Med tanke på den oppmerksomheten bruk av genteknologi i matproduksjonen har fått i offentligheten de senere årene, var det overraskende hvor lite forskning som har vært gjort omkring forbrukernes syn på denne teknologien. ...
Forstudie om nedadgående norsk sjømatkonsum
(Oslo: Forbruksforskningsinstituttet SIFO, 2018)
I dette pilotprosjektet har vi gjennomført en studie der man ved hjelp av en mindre spørreundersøkelse, samt analyse av salgs- og forbruksstatistikker kartlegger hvilke faktorer som bidrar til at norske forbrukere spiser ...
Kjøttfrie spisevaner – hva tenker forbrukerne?
(Oslo: Forbruksforskningsinstituttet SIFO, 2018)
I denne rapporten ser vi nærmere på betydningen av kjøtt, fisk, melk og meieriprodukter i kostholdet. I hvilken grad synes norske forbrukere at kjøtt er nødvendig for å få en velsmakende, sunn, næringsrik og komplett middag? ...
Det norske måltidsmønsteret
(Lysaker, SIFO, 2000)
Forholdet mellom holdning og handling har her vært viktig. Flere kvantitative studier viser at noe over halvparten av representative utvalg anser seg som miljøbevisste forbrukere. Hva folk oppgir å gjøre i praksis har ...
Ikke drikk vann fra springen!
(SIFO, Oslo, 2008)
I oktober 2007 ble det funnet parasitter i drikkevannet på tre steder i Oslo som får drikkevann fra Oset vannrenseanlegg. Som et føre-var-tiltak ble det anbefalt å ikke drikke vann direkte fra springen, men å koke det i ...
Usunne mat- og drikkereklamer rettet mot barn
(Oslo, SIFO, 2013)
Overraskende lite reklame for usunn mat og drikke rettet mot barn De senere årene har det blitt satt stadig mer søkelys på samfunnets ansvar for å tilrettelegge for gode helsevalg. Ett av tiltakene som vurderes er å ...
Nordmenns brød- og kornvaner - i stabilitet og endring
(Forbruksforskningsinstituttet SIFO, 2008-10)
Økt forbruk av grove brød- og kornprodukter er en sentral målsetting i Regjeringens handlingsplan for et bedre kosthold i befolkningen i perioden 2007 til 2011. Alle er imidlertid ikke enige i denne målsettingen. De senere ...
Barn og unges forbruk: klær, mat og kropp
(Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet, 2020)
Denne rapporten, som i hovedsak er basert på en spørreundersøkelse om barn, klær, mat og kropp blant foreldre med
barn i alderen 1-16 år, beskriver barn og unges forbruk av klær og mat og hvordan de forholder seg til ...