• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • Faculty of Education and International Studies
    • LUI - Department of Vocational Teacher Education
    • View Item
    •   DSpace Home
    • Faculty of Education and International Studies
    • LUI - Department of Vocational Teacher Education
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Rekruttering til restaurant- og matfag - Betydningen av informasjons-, rekrutterings- og samarbeidstiltak

    Thumbnail
    Abstract
    Bakgrunnen for rapporten er utfordringer knyttet til å rekruttere elever til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag. Over flere år er det blitt stadig færre førsteprioritetssøkere og flere skoler må legge ned utdanningstilbudet, noe som fører til både mangel på fagfolk i restaurant- og matfagbransjene og oppbrudd av utdanningsmiljøer rundt i Norge. Rapporten bygger på en spørreundersøkelse som ble sendt til alle skoleledere ved restaurant- og matfagavdelinger i Norge våren 2018. Svarprosenten er 63 %. Kartleggingen viser at skoler med restaurant- og matfag gjennomfører en rekke informasjons-, rekrutterings- og samarbeidstiltak for å sikre, og eventuelt øke, rekrutteringen til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag. Resultatene viser imidlertid at det er vanskelig å påvise noen signifikante samvariasjoner mellom ulike tiltak og økt rekruttering til Vg1. Dette gjør det utfordrende å peke på enkelttiltak som viser seg å være spesielt effektive når det gjelder rekruttering til Vg1. Et funn er likevel at det er en positiv samvariasjon mellom samarbeidstiltak med enkelte eksterne aktører og rekruttering til Vg2 matfag. Det er også en positiv signifikant samvariasjon mellom graden av ressursbruk restaurant- og matfagavdelingene bruker til rekruttering, og faktisk rekruttering til Vg1.
    URI
    http://hdl.handle.net/20.500.12199/1238
    Collections
    • LUI - Department of Vocational Teacher Education [53]
    Date
    2018-04
    Author
    Spetalen, Halvor
    Show full item record
    Rekruttering til restaurant- og matfag - Rapport - Spetalen - april 2018.pdf (733.9Kb)

    Copyright © 2020 Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
    Contact Us | Send Feedback
    Powered by KnowledgeArc
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    Statistics

    View Usage Statistics

    Copyright © 2020 Oslo and Akershus University College of Applied Sciences
    Contact Us | Send Feedback
    Powered by KnowledgeArc